WieWatHoeWaarEnWaarom?

Hoi,

Ik ben Nathalie, geboren in een frisse herfst in 1986 en genesteld in een bescheiden rijhuisje in Turnhout samen met mijn lieve man Michiel. Samen hebben we in 2012 een geweldig kind op de wereld gezet: Imani. Even kort wie ik ben: ik hou van natuur, zon, de puurheid van mijn dochter, de essentie van mijn man, de geur van zwoele zomernachten, mooie beelden, sarcastische humor, een dansje op z’n tijd, eerlijkheid & no-nonsense. Ik hou niet van tijdverlies, uitlaatgassen, blaaskaken, hielenlikkers, een traag begrip, toiletpapier dat op blijkt en bij het aankleden met je teen in je onderbroek blijven steken (it happens).

Maar nu even to the point:

Doorheen de jaren werd een gezonde levensstijl steeds belangrijker voor me. Als kind had ik al last van een hele droge en gevoelige huid, jeuk en eczeem. Op latere leeftijd kwamen daar nog meer irritaties, allergieën, intoleranties en hormonale problemen bij. Nadat ik op een ochtend wakker werd onder de jeukende galbulten en ik meteen aan de medicatie moest, besloot ik dat het anders moest. Met het lijstje van allergenen op zak ging ik op zoek naar producten die ik wel kon verdragen. Al gauw vond ik enkele natuurlijke merken. Alle reguliere verzorgingsproducten gingen eruit, ik schrapte alle wasverzachters, schafte een natuurlijk wasmiddel aan, maakte mijn eigen tandpasta en ik verving de afwaszeep en de vaatwastabletten door een ecologisch merk. Ik merkte meteen beterschap. Ook bij mijn dochter -van toen zes maanden oud- merkte ik dat haar droge plekken verdwenen en ze weer een zijdezacht velletje kreeg.

Omdat ik na mijn zwangerschap ook een intolerantie aan tarwegluten had ontwikkeld, ging ik steeds meer op voedingslabels letten. Ik schrapte tarwe en na alle research die ik ondertussen gedaan had over voeding, besloot ik vanaf dan biologisch en steeds zo natuurlijk mogelijk te eten. Ondertussen shop ik ook mijn kleding zo biologisch mogelijk en tracht ik zoveel mogelijk plastic uit mijn huis te weren. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor de planeet. Er zijn zoveel leuke alternatieven!

Ik testte ontzettend veel natuurlijke merken en kwam zo tot een selectie van enkel het allerbeste. Maar waar ze mijn favoriete cosmetica verkochten, hadden ze niet de andere duurzame producten die ik zocht. Mij leek het handig één webshop te hebben waar ik alle natuurlijke en ecologische alternatieven voor de essentials in mijn leven kon vinden, zonder in te boeten aan schoonheid, comfort en stijl. En omdat die er niet was, maakte ik die zelf.

OERganics is geboren!

OER staat voor de bron, de basis en de essentie van dingen. Terug voeling krijgen met je authentieke zelf en met de natuur. Genieten van pure dingen en respect hebben voor jezelf. Weten wat je eet, smeert, draagt en bewust worden van dat wat echt belangrijk is. Dit is in schril contrast met de huidige, hectische wereld en wegwerpmaatschappij waarin wij leven en waarin we niet meer weten wat echt voedsel is, geloven dat reguliere verzorgingsproducten lief zijn voor onze huid en we niet stilstaan bij de chemische troep waarmee we elke dag in aanraking komen. De wereld wordt stilaan ook wakker en daar wil ik graag een ondersteuning in zijn, zodat het bewustzijn steeds groter wordt.

Bij OERganics draait het om meer dan enkel verkopen. Ik wil een verhaal delen, een bewustzijn creëren. Iedereen is gebaat bij schonere producten.
Laat je niet misleiden door opzichtige claims en labels. Laat je niet vangen door de media.
Get conscious. Think beyond. Don’t believe in a better future, just be the better future!

OER zou ook een afkorting kunnen zijn van Organic, Ecological & Reusable.

Alle producten bij OERganics zijn BIO GECERTIFICEERD, NATUURLIJK en/of HERBRUIKBAAR en dragen bij aan een beter milieu en aan een betere versie van jezelf.

Ik wens je een fijne shopping en ga zeker ook eens langs mijn blog.

 

Groetjes,

Nathalie